top of page
  • bratti

3 Σημαντικά Design Tips για σήμανση ξενοδοχείου

Έγινε ενημέρωση: 30 Ιαν 2023

Οι πινακίδες μπορούν να επικοινωνήσουν και να οπτικοποιήσουν τις αξίες του brand ενός ξενοδοχείου. Ανάλογα με το σχεδιασμό τους, μπορούν να δώσουν στους πελάτες σας μια πρώτη ιδέα της φιλοξενίας που θα βρουν στον χώρο τους ξενοδοχείου σας, ενώ εκφράζουν τα θετικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης σας.


Τι πρέπει όμως να έχουμε στο μυαλό μας; Ακολουθούν 3 σημαντικές συμβουλές από την Bratti Signage Hotel.


1. Τυπογραφία

Υπάρχουν χιλιάδες γραμματοσειρές και η καθεμία έχει τον δικό της χαρακτήρα. Η επιλογή της τέλειας γραμματοσειράς αποτελεί βασικό στοιχείο σχεδιασμού σήμανσης για κάθε ξενοδοχείο.

Mια γραμματοσειρά μπορεί να επικοινωνεί ένα μοντέρνο στυλ, ενώ μια άλλη μπορεί να εκπέμπει κλασική γοητεία και αξιοπιστία. Στη Bratti Hotel Signage επιλέγουμε την τέλεια γραμματοσειρά που αντιπροσωπεύει το ξενοδοχείο σας με βάση το concept design του ξενοδοχείου και την εταιρική σας ταυτότητα.





2. Χρώμα

Ο συσχετισμός χρωμάτων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που χρησιμοποιούμε για να αναδείξουμε τη σήμανση του ξενοδοχείου σας.

Είτε χρησιμοποιούμε ζεστά χρώματα που υποδηλώνουν μια φιλόξενη ζωντάνια, δροσερά χρώματα που επικοινωνούν ποιότητα και χαλάρωση, ασπρόμαυρο για πολυτελή εμφάνιση είτε κάτι άλλο εντελώς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χρώμα για να μιλήσουμε στους πελάτες για την επιχείρησή σας… χωρίς λόγια.




3. Φωτισμός

Οι φωτεινές πινακίδες μπορεί να είναι μια πολύ έξυπνη απόφαση marketing. Έχουμε δύο εναλλακτικές επιλογές με βάση το concept design του ξενοδοχείου σας:

• LED: είναι μικροσκοπικοί, ενεργειακά αποδοτικοί λαμπτήρες που, όταν συνδυάζονται σε ομάδες, μπορούν να προσφέρουν ένα ευρύ και έντονα εφέ.Είτε ενσωματώνονται σε ένα ημιδιαφανές lightbox, είτε ως στοιχείο οπίσθιου φωτισμού παρέχοντας ένα αδιαφανές αποτέλεσμα φωτός.

• Νέον: Οι επιγραφές νέον συνδυάζουν έναν γυάλινο σωλήνα με ιονισμένα ευγενή αέρια όπως νέον ή αργό για να δημιουργήσουν ένα ζεστό, λαμπερό αποτέλεσμα. Αυτή η μέθοδος παραγωγής φωτεινής σήμανσης είναι λιγότερο διαδεδομένη σήμερα από ό,τι σε περασμένα χρόνια, αλλά εξακολουθεί να έχει χώρο για περισσότερο vintage chic αποτέλεσμα.


_______________


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε την σήμανση στο δικό σας κατάλυμα, επικοινωνήστε με την εταιρεία Βratti Hotel Signage στο +30 210 9656500 ή στο email info@bratti.eu

bottom of page