top of page
  • bratti

Δημιουργούμε πινακίδες & επιγραφές που ταιριάζουν στον χώρο σας

Έγινε ενημέρωση: 29 Μαρ 2023


O κ. Ερνέστος Μπράτης, Art Director & Co-Owner

of Bratti Company, απαντάει σε 3 σημαντικές ερωτήσεις για την διαδικασία σχεδιασμού των πινακίδων bratti.




1. Ποια είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν σχεδιάζετε πινακίδες;


Μα φυσικά να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας. Η μέθοδος που ακολουθούμε στον σχεδιασμό των πινακίδων ξεκινάει από το σωστό brainstorming του Δημιουργικού Τμήματος, έχοντας πάντα στο μυαλό μας να δημιουργήσουμε και να κατασκευάσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε project που αναλαμβάνουμε. Για όλους εμάς στην bratti αξία έχει το αποτέλεσμα ενός έργου που μελετήθηκε σωστά, παράχθηκε με τα κατάλληλα ποιοτικά υλικά και ταίριαξε απόλυτα στην αισθητική του χώρου για τον οποίο σχεδιάστηκε.




2. Από ποιες ειδικότητες αποτελείται το Δημιουργικό Τμήμα της εταιρείας σας;


Η εξειδικευμένη ομάδα μας αποτελείται από αρχιτέκτονες, interior designers, βιομηχανικούς σχεδιαστές και γραφίστες. Επομένως, διαθέτουμε την κατάλληλη τεχνογνωσία και την απαιτούμενη εμπειρία για ένα άρτιο και επαγγελματικό αποτέλεσμα σήμανσης. Σχεδιάζουμε πινακίδες και επιγραφές για κάθε μας πελάτη, σύμφωνα με τις ανάγκες του κτιρίου με σκοπό οι πινακίδες να ταιριάζουν απόλυτα με την αρχιτεκτονική του και να προσθέτουν αξία σε αυτό.




3. Ποια είναι τα στάδια μιας ολοκληρωμένης Μελέτης Σήμανσης;


Μια ολοκληρωμένη μελέτη σήμανσης πραγματοποιείται σε τρία στάδια. Το πρώτο είναι το Στάδιο Μελέτης Δημιουργικού, όπου μελετάμε και αποφασίζουμε τα υλικά κατασκευής, το είδος της γραμματοσειράς, το ύφος των εικονογραμμάτων και των υπόλοιπων συμβόλων, το σχήμα και το σχέδιο των πινακίδων. Επίσης, σε αυτό το στάδιο επιλέγουμε το χρώμα της σήμανσης και την ύπαρξη ή μη φωτισμού, ώστε να ταιριάζουν και να ενισχύουν την αρχιτεκτονική του χώρου. Έπειτα, προχωράμε στο δεύτερο Στάδιο της Κυκλοφοριακής Μελέτη ή όπως συνηθίζουμε περισσότερο να λέμε του Wayfinding. Σε αυτό το στάδιο καθορίζουμε όλα τα σημεία σήμανσης με στόχο την εύκολη και άμεση πληροφόρηση και καθοδήγηση του επισκέπτη. Επίσης, καθορίζεται η ροή κίνησης με βάση συγκεκριμένους προορισμούς, όπως τα δωμάτια, η υποδοχή, τα ασανσέρ, τα εστιατόρια, οι οδεύσεις διαφυγής, spa κ.ά., καθώς και η κατεύθυνση προς άλλα κτίρια του ξενοδοχείου και τους εξωτερικούς του χώρους. Τέλος, το τρίτο Στάδιο αφορά την Κατασκευαστική Μελέτη, που είναι εξαιρετικά σημαντική για την υλοποίηση του έργου μας. Καθορίζουμε με ακρίβεια το μέγεθος και τις προδιαγραφές κατασκευής της κάθε πινακίδας, οι οποίες αφορούν τον σχεδιασμό της, τα επιλεγμένα υλικά και το σημείο τοποθέτησης της λαμβάνοντας υπόψη και από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, σε αυτό το στάδιο γίνεται και η μελέτη φωτισμού της σήμανσης, καθώς και μελέτη στήριξης των πινακίδων.

_______________


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε την σήμανση στο δικό σας κατάλυμα, επικοινωνήστε με την εταιρεία Βratti Hotel Signage στο τηλέφωνο +30 210 9656500 ή στο email info@bratti.eu

bottom of page