top of page
  • bratti

Εναρμονίζοντας το Design με τη Σήμανση για τη δημιουργία μιας ξενοδοχειακής εμπειρίας 5 αστέρων

Έγινε ενημέρωση: 21 Νοε 2022


Ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Κέρκυρα μετατρέπεται στο απόλυτο case study ξενοδοχειακής σήμανσης, έχοντας πετύχει, σε συνεργασία με τη bratti Hotel Signage, πλήρη αρμονία στην αισθητική του


Είναι πλέον γεγονός ότι οι ταξιδιώτες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο design των ξενοδοχείων που επιλέγουν, και μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός για περισσότερες κρατήσεις. Ωστόσο, το design, πέρα από μια όμορφη αισθητική, πρέπει να προσφέρει στο ξενοδοχείο αρμονία και λειτουργικότητα, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να δίνεται έμφαση σε κάθε πτυχή του.


Η σήμανση, για παράδειγμα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αισθητικής ενός καταλύματος, και μόνο τα τελευταία χρόνια, έχουν ξεκινήσει οι ξενοδόχοι να δίνουν έμφαση στην σωστή προδιαγραφή της. Οι πινακίδες, ωστόσο, μπορούν να προσφέρουν αρμονία και λειτουργικότητα σε ένα κατάλυμα, καθώς πρόκειται για μέσο καθοδήγησης των επισκεπτών μέσα στο κατάλυμα, αλλά και ενημέρωσής τους σχετικά με τα facilities.


Ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα φαίνεται να έχει καταφέρει να εναρμονίσει πλήρως τη σήμανση με την αισθητική του, καθώς σε συνεργασία με την bratti Hotel Signage, δημιούργησε ένα αισθητικά άψογο ξενοδοχειακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια και αρμονία.


Domes of Corfu, Autograph Collection: Ορίζοντας την πολυτέλεια στα Ξενοδοχεία


Μέρος της αλυσίδας Domes Resorts, μιας από τις πιο γνωστές αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, το Domes Corfu, Autograph Collection ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που υπόσχεται, προσφέροντας μια αψεγάδιαστη εμπειρία διαμονής 5 αστέρων, έχοντας δώσει προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.


Το κατάλυμα παντρεύει την boho αισθητική με την αρχιτεκτονική της Κέρκυρας, ενώ αντίκες και ανάγλυφες επιφάνειες έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση των χώρων, χαρίζοντάς τους μοναδικότητα και χαρακτήρα.


Έχοντας υπόψιν τα παραπάνω, η bratti Hotel Signage κλήθηκε να προδιαγράψει τις πινακίδες σήμανσης του καταλύματος, οι οποίες, ωστόσο, θα έπρεπε να λειτουργούν ως επιπρόσθετα στοιχεία στην ήδη αναβαθμισμένη αισθητική του καταλύματος.


Κάποια σημεία-κλειδιά που έπρεπε να λάβει υπόψιν της η bratti Hotel Signage για τη σωστή προδιαγραφή της σήμανσης του Domes Corfu, Autograph Collection ήταν:

  1. Να ακολουθεί τον πολυτελή και premium χαρακτήρα του καταλύματος

  2. Να είναι εύκολα διακριτή από τους επισκέπτες, αλλά να μην αποσπά την προσοχή

  3. Να ακολουθεί minimal γραμμές έτσι ώστε να μην δημιουργεί «θόρυβο»

Προδιαγράφοντας τη σήμανση του Domes of Corfu, Autograph Collection | bratti Hotel Signage

Πλέον γνωστή στον ξενοδοχειακό κλάδο για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της, η bratti Hotel Signage εξειδικεύεται στη προδιαγραφή και την κατασκευή της σήμανσης σε ξενοδοχεία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η εταιρεία bratti Hotel Signage ακολουθεί μια καθετοποιημένη διαδικασία που συμπεριλαμβάνει τα βήματα:


Μελέτη ΣήμανσηςΠροδιαγραφή διαστάσεων επιγραφών, κειμένων και σημείων τοποθέτησηςΓραφιστικός Σχεδιασμός ΕπιγραφώνΚατασκευή και Ποιοτικός ΈλεγχοςΤοποθέτηση Επιγραφών


Έτσι και στην περίπτωση του Domes of Corfu, Autograph Collection ακολουθήθηκαν ευλαβικά τα παραπάνω βήματα, τα οποία οδήγησαν στην πλήρη εναρμόνιση της σήμανσης του καταλύματος με το design του.


Η έμφαση που δόθηκε στα υλικά των πινακίδων λειτούργησε ως καταλυτικός παράγοντας στην επιτυχία του


Για την κατασκευή των πινακίδων έγινε προσεκτική επιλογή υλικών, τα οποία θα παρείχαν μια premium αίσθηση, ακολουθώντας πάντα τις γραμμές του καταλύματος.


Για τις πινακίδες εσωτερικού χώρου, οι οποίες αποτελούνται από τρία layers, χρησιμοποιήθηκε αλουμίνιο βαμμένο με ειδική τεχνοτροπία έτσι ώστε να ακολουθεί την αισθητική των χώρων του ξενοδοχείου.


Στην εξωτερική σήμανση, από την άλλη, επιλέχθηκαν μη φωτεινοί πυλώνες διπλής όψης με τα κείμενα διάτρητα κομμένα laser-cut και βαμμένα με ειδική τεχνοτροπία έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τον περιβάλλοντα χώρο. Και με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε η ταυτότητα σήμανσης του καταλύματος.


#INSIDER TIP: Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για τις πινακίδες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο ύφος τους, για αυτό και πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τον χαρακτήρα του καταλύματός σας, πριν καταλήξετε!


Το δίκτυο συνεργατών που πλαισίωσε το έργο

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθούν όλοι οι συνεργάτες της bratti Hotel Signage, που συνέβαλαν στην εκτέλεση του project. Πιο συγκεκριμένα, η bratti Hotel Signage συνεργάστηκε αρμονικά με την εταιρεία Hotel Investment Partners (HIP), έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων στην Νότια Ευρώπη που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone. Συνεργάστηκε επίσης με τον ελληνικό όμιλο εταιρειών φιλοξενίας Ledra Hotels & Villas, που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο υπό το brand πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, Domes Resorts αλλά και με τη Makridis Associates η οποία ανέλαβε την αρχιτεκτονική μελέτη, το interior design & τα graphic designs του ξενοδοχείου.


Ολοκληρώνοντας…


Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η σήμανση ενός ξενοδοχείου είναι μια εκτενής διαδικασία που χρειάζεται σωστή προδιαγραφή, μελέτη, και εξειδίκευση έτσι ώστε να γίνει σωστά. Για αυτό και είναι απαραίτητο να την εμπιστεύεστε σε κάποιον ειδικό πάνω σε αυτόν τον τομέα, όπως η bratti Hotel Signage, που έχει ήδη μια μεγάλη σειρά από ξενοδοχεία στο portfolio της.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με τους εξειδικευμένους ξενοδοχειακούς συμβούλους της bratti Hotel Signage συμπληρώνοντας την φόρμα σε αυτό το link, ή καλώντας στο +30 210 9656500.

Comments


bottom of page