top of page
  • bratti

ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΕΝΟΣ CITY HOTEL 5 ΑΣΤΕΡΩΝ


Μάθετε τα στάδια προδιαγραφής της σήμανσης ενός πεντάστερου ξενοδοχείου πόλεως, μέσω του πρόσφατα ανακαινισμένου Electra Palace Thessaloniki


4 mins read


Το Electra Palace Thessaloniki είναι ένα εμβληματικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σημεία αναφοράς της πόλης από τότε που άνοιξε, πριν από πέντε δεκαετίες. Με διεθνείς διασημότητες να συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή του λίστα επισκεπτών, το ξενοδοχείο έγινε σύντομα κομμάτι της ενδότερης σκηνής της πόλης.


Το ξενοδοχείο, μετά από μία εκτεταμένη ανακαίνιση, άνοιξε ξανά τις πύλες του, παρέχοντας κορυφαίες ανέσεις για τους επισκέπτες του. Σε αυτό, συνέβαλε και η συνεργασία των αρχιτεκτόνων που επιμελήθηκαν όλο το έργο, αλλά και της εταιρείας bratti Hotel Signage, η οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη μελέτη σήμανσης, τον σχεδιασμό των πινακίδων, αλλά και την τοποθέτησή τους.


Με γνώμονα την εξελιγμένη αισθητική και την ανάγκη για ένα άρτιο αποτέλεσμα ξενοδοχειακής σήμανσης, η εταιρεία bratti Hotel Signage, κλήθηκε να φέρει εις πέρας ένα μοναδικό εγχείρημα, προάγοντας μέσα από τις πινακίδες σήμανσης και την ορθή τοποθέτησή τους στον χώρο του ξενοδοχείου, το μεγαλείο ενός αρχιτεκτονικού αριστουργήματος.

 

Οι πινακίδες είναι ένα εξαιρετικό μέσο επικοινωνίας των brand values του ξενοδοχείου σας. Ανάλογα με το σχέδιο, μπορούν να δώσουν στους επισκέπτες μια ιδέα για το τι να περιμένουν αλλά και να αναδείξουν θετικά στοιχεία της επιχείρησής σας.

 

Ποια ήταν τα στάδια υλοποίησης της σήμανσης του Electra Palace Thessaloniki;

  • Μελέτη​ Σήμανσης: Η μελέτη σήμανσης ευθυγραμμίστηκε απόλυτα με την αισθητική του Electra Palace Thessaloniki. Καθώς οι φωτισμοί, τα υφάσματα, τα μπάνια, και κυριολεκτικά κάθε προσεγμένη, ελκυστική λεπτομέρεια ήταν αποτέλεσμα μίας ειδικής παραγγελίας που είχε ανατεθεί από το ξενοδοχείο σε επιλεγμένη ομάδα σχεδιαστών, αντιστοίχως και η διαμόρφωση των πινακίδων σήμανσης θα έπρεπε να ακολουθεί την υψηλή αισθητική του ξενοδοχείου.

  • Προδιαγραφή Πινακίδων: Η προδιαγραφή των διαστάσεων των επιγραφών, των κειμένων και των σημείων τοποθέτησης, πραγματοποιήθηκε από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας bratti Hotel Signage, μετά από εκτενή μελέτη των εσωτερικών χώρων. Βασικοί στόχοι κατά την προδιαγραφή των πινακίδων ήταν να είναι ορατές και ταυτόχρονα αισθητικά εναρμονισμένες με τους υπόλοιπους χώρους του καταλύματος, έτσι ώστε να θεωρούνται μέρος του συνολικού του design.

  • Επιλογή Υλικών: Τα υλικά για τη σήμανση επιλέχθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς έπρεπε να διατηρηθεί το αισθητικό ύφος του καταλύματος και να αναδειχθεί η premium εμπειρία διαμονής σε αυτό. Χρησιμοποιήθηκε αλουμίνιο 5mm, διάτρητο, κομμένο σε μοναδικό design, και βαμμένο με ειδική τεχνοτροπία, σε μαύρο και χρυσό χρώμα.

  • Κατασκευή Πινακίδων και Ποιοτικός Έλεγχος: Η κατασκευή των πινακίδων πραγματοποιήθηκε στην καθετοποιημένη παραγωγή της εταιρείας και ο ποιοτικός έλεγχος έγινε από τους εξειδικευμένους τεχνίτες της bratti Hotel Signage.

  • Τοποθέτηση Πινακίδων: Τέλος, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση των πινακίδων, επίσης από την εξειδικευμένη ομάδα της bratti Hotel Signage, εξασφαλίζοντας ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα που συνάδει με τα υψηλά ποιοτικά standards της εταιρείας.

 

Η γραμματοσειρά των πινακίδων παίζει καθοριστικό ρόλο στο ύφος τους, για αυτό και πρέπει να της δίνεται η απαραίτητη προσοχή. Υπάρχουν γραμματοσειρές που εκφράζουν αισιοδοξία και κομψότητα, και άλλες που μεταδίδουν μία πιο old-fashioned γοητεία και αξιοπιστία.

 

Ποιο ήταν το δίκτυο Συνεργατών που πλαισίωσε το συγκεκριμένο έργο;


Η εταιρεία bratti Hotel Signage ανέλαβε από το Α ως το Ω τη διαδικασία σήμανσης, ενώ συνεργάστηκε άψογα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κατά τη διάρκεια του project, εξασφαλίζοντας ένα υψηλής ποιότητας και αισθητικής αποτέλεσμα. Η εταιρεία, συνεργάστηκε αρμονικά με την ομάδα της αλυσίδας ElectraHotels & Resort, την αρχιτέκτονα κ. Ολίβια Σίσκου από το γραφείο OliviaSiskou – Interiors καθώς και το αρχιτεκτονικό γραφείο Sparch – Sakellaridou / PapanikolaouArchitects.


bratti Hotel Signage: Πενήντα χρόνια προδιαγραφής και κατασκευής Ξενοδοχειακών Σημάνσεων


Η μελέτη σήμανσης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στάδια για τη δημιουργία ενός υψηλής ποιότητας έργου. Κατά τη μελέτη της ξενοδοχειακής σήμανσης, η εταιρεία bratti Hotel Signage συνεργάζεται στενά με τον ξενοδόχο, τον Αρχιτέκτονα, τον Concept Maker & τον Interior Designer του έργου, με στόχο να γίνει μία ολοκληρωμένη προδιαγραφή που θα δώσει τη μέγιστη λειτουργικότητα στο κατάλυμα, αλλά και υψηλά επίπεδα ικανοποίησης στους επισκέπτες του.


Με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στην προδιαγραφή και κατασκευή σημάνσεων ξενοδοχείων, η εταιρεία bratti Hotel Signage είναι η πλέον καταλληλότερη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την τοποθέτηση και τη συντήρηση κάθε είδους σήμανσης σε ξενοδοχεία, δημιουργώντας ένα άψογο αποτέλεσμα, πλήρως εναρμονισμένο με το design του ξενοδοχείου και με μειωμένο λειτουργικό κόστος.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία bratti Hotel Signage στο +30 210 9656500 ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας εδώ



bottom of page