top of page
  • Hotelier Academy

Εξειδικευμένη σήμανση για ΑΜΕΑ στο ξενοδοχείο σας, από την εταιρεία bratti


Αξιολογώντας τον ρόλο της σωστής Σήμανσης σε κάθε σύγχρονο κατάλυμα, η εταιρεία Bratti, αναλαμβάνει την κατασκευή ειδικά διαμορφωμένων πινακίδων σήμανσης braille. Δείτε λοιπόν, πώς μπορείτε να εντάξετε στο ξενοδοχείο σας εξειδικευμένη σήμανση για ΑμεΑ, δημιουργώντας ένα προσβάσιμο κατάλυμα προς όλους!


Η βιομηχανία της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία και προσκαλεί ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, αλλά και όλες τις κοινωνικές ομάδες να επισκεφθούν τουριστικά καταλύματα. Για τον λόγο αυτό, οι προσφερόμενες υποδομές των καταλυμάτων αναβαθμίζονται και γίνονται προσβάσιμες προς όλους, με στόχο να προσφέρουν μία πιο ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής στους ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως κοινωνικής ομάδας, status ή σωματικής αναπηρίας. Συνεπώς, τα ξενοδοχεία με τη συμβολή της τεχνολογίας και τη σωστή μελέτη σήμανσής τους, έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες τους, παρέχοντάς τους, απρόσκοπτα την ξενοδοχειακή εμπειρία. Η εταιρεία Bratti, ως πρωτοπόρος στον τομέα της σήμανσης ξενοδοχείων, έρχεται λοιπόν να καλύψει αυτές τις ανάγκες που προκύπτουν στο σύγχρονο ξενοδοχείο.

Η σήμανση στα ξενοδοχεία, όπως αναφέραμε αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τόσο την καλύτερη λειτουργία των καταλυμάτων, όσο και την ικανοποίηση των ίδιων των ταξιδιωτών. Η σωστά τοποθετημένη και διαμορφωμένη σήμανση σε ένα ξενοδοχείο, υποδηλώνει τη μέριμνα του ξενοδοχείου για τη διευκόλυνση των επισκεπτών του, γεγονός που συνεισφέρει σημαντικά στην επαυξημένη εμπειρία τους, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε άτομα με μειωμένη όραση. Ειδικά, σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση και την κατασκευή πινακίδων σήμανσης braille, που απευθύνονται σε άτομα με δυσκολία στην όραση, η εταιρεία Bratti λανσάρει μία ειδικά σχεδιασμένη υπηρεσία προς τους χώρους φιλοξενίας, όπου κατόπιν ειδικής μελέτης του χώρου, η εταιρεία Bratti, δημιουργεί ένα περιβάλλον προσβάσιμο για τη μετακίνηση όλων.

Οι πινακίδες σήμανσης braille διευκολύνουν τη μετακίνηση των ατόμων με μειωμένη όραση στους χώρους ενός ξενοδοχείου. Η εταιρεία Βratti τηρεί όλες τις προδιαγραφές και τους περιορισμούς που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη σωστή πληροφόρηση των ΑμεΑ, καθώς χρειάζεται να έχουν συγκεκριμένο μέγεθος, προκαθορισμένη περιοχή χάραξης, αλλά και ειδικά διαμορφωμένη παλέτα χρωμάτων. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η εταιρεία διαθέτει πιστοποιημένο προσωπικό στην γραφή braille από το Κέντρο Εκπαιδεύσεων & Αποκατάστασεως Τυφλών (ΚΕΑΤ), ώστε τα κείμενα να μπορούν να ελεγχθούν και να είναι σωστά διαμορφωμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη.


Η εταιρεία Βratti αναλαμβάνει:

· Δακτυλογράφηση – επεξεργασία κειμένου, πριν την μετατροπή σε κώδικα Braille.

· Μετάφραση κειμένου, από Ελληνικά ή άλλες γλώσσες σε κώδικα Braille.

· Εκτύπωση καταλόγων, εντύπων και κατόψεων σε μορφή κώδικα Braille.

· Κατασκευή επιγραφών για τη διευκόλυνση της μετακίνησης σε ανθρώπους με δυσκολία στην όραση.







Κατόπιν έρευνας και συγκεκριμένης μελέτης, η εταιρεία Bratti, μπορεί να κατασκευάσει σε γραφή braille για το ξενοδοχείο σας πινακίδες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τιμοκαταλόγους, έντυπα, αλλά και άλλο χρήσιμο υλικό για τον ξενοδόχο, όπως τα σχέδια και τις κατόψεις όλων των χώρων του ξενοδοχείου. Η εταιρεία σχεδιάζει τις πινακίδες σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου του ξενοδοχείο, έτσι ώστε να ταιριάζον τόσο στη φιλοσοφία όσο και την αρχιτεκτονική του κάθε χώρου.



bottom of page