top of page
  • bratti

Μελετώντας τη σήμανση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με design εμπνευσμένο από τα 50s


Η bratti Hotel Signage παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο case study ξενοδοχειακής σήμανσης στη Θεσσαλονίκη, εμπνευσμένο από τη δεκαετία των 50s.


Για τη δημιουργία μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής εμπειρίας και για τη σωστή τοποθέτηση ενός καταλύματος στην αγορά, είναι πλέον απαραίτητο ο ξενοδόχος να δώσει έμφαση σε κάθε πτυχή της διαμονής που προσφέρει. Αυτό συμβαίνει διότι πλέον τα ξενοδοχεία δεν προσφέρουν μόνο διαμονή στους επισκέπτες αλλά εμπειρίες, ενώ έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις απαιτήσεις των ταξιδιωτών τα τελευταία χρόνια, το οποίο ίσως είναι αποτέλεσμα του υψηλού ανταγωνισμού.


Όσο σημαντικό είναι, λοιπόν, για ένα ξενοδοχείο να έχει internet υψηλών ταχυτήτων, ένα ωραίο και ποικίλο πρωινό, ένα μοντέρνο design ή ακόμη και ένα ιδιαίτερο ξενοδοχειακό concept, εξίσου σημαντικό είναι και η σήμανσή του να έχει πραγματοποιηθεί μετά από ολοκληρωμένη μελέτη και σωστή προδιαγραφή. Τα οφέλη μιας ολοκληρωμένης σήμανσης είναι πολλά, εκ των οποίων ακολουθούν τα πιο σημαντικά:

  1. Ενημερώνει τους επισκέπτες για υπηρεσίες/υποδομές του ξενοδοχείου που σε άλλη περίπτωση μπορεί να μην γνώριζαν.

  2. Καθοδηγεί τους επισκέπτες αλλά και το νέο προσωπικό μέσα στο κατάλυμα.

  3. Δημιουργεί μια ενιαία αισθητική, καθώς εντάσσεται καλύτερα στο συνολικό design του ξενοδοχείου.

  4. Γίνεται ορθότερη τοποθέτηση των πινακίδων στους χώρους του καταλύματος για καλύτερη ορατότητα.

Καθώς, όμως, η προδιαγραφή της σήμανσης είναι μια πολυεπίπεδη διαδικασία που χρειάζεται εξειδίκευση, σε συνεργασία με την bratti Hotel Signage, μια από τις κορυφαίες εταιρείες σήμανσης στην Ελλάδα — και τη μόνη με εξειδίκευση στον ξενοδοχειακό κλάδο —, παρουσιάζουμε ένα ιδιαίτερο case study ξενοδοχειακής σήμανσης, που βασίζεται σε ένα concept εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ‘50.


ON Residence: Ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, εμπνευσμένο από ένα ιστορικό εστιατόριο των 50s


Το ON Residence είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εμπνευσμένο από ένα γνωστό εστιατόριο που λειτουργούσε στην περιοχή τη δεκαετία του ’50, το 'Όλυμπος Νάουσα'. Το design του ξενοδοχείου ανέλαβαν οι αρχιτέκτονες Νικόλας Τραβασάρος από Divercity Architects και ο Δημήτρης Θωμόπουλος, ενώ ο Νικηφορίδης και ο Cuomo, ανέλαβαν τον πίσω κήπο και το roof garden. Το γραφείο του Νίκου Φλετορίδη, ανέλαβε την εκπόνηση της εφαρμογής της αρχιτεκτονικής μελέτης, και η Fabienne Sphan το Interior Design.


Η προδιαγραφή και ο σχεδιασμός των πινακίδων έπαιξαν κομβικό ρόλο στην αναβάθμιση της εμπειρίας διαμονής του ξενοδοχείου αλλά και στην επίτευξη της δημιουργίας μιας ατμόσφαιρας που όντως θυμίζει 50s. Ακολουθώντας το κλασικό/art deco στιλ του καταλύματος, η εταιρεία bratti Hotel Signage κατέληξε σε μια retro αισθητική για τις πινακίδες, που θα λέγαμε ότι όχι μόνο ακολουθεί το ιδιαίτερο design του καταλύματος, αλλά αποτελεί και ενεργό μέρος του.


Τα στάδια δημιουργίας των πινακίδων του ON Residence και η επιλογή υλικών

Για τη δημιουργία των πινακίδων, η bratti Hotel Signage ακολουθεί μια τυποποιημένη διαδικασία, η οποία αποτελείται από:

Μελέτη σήμανσηςΠροδιαγραφή διαστάσεων επιγραφών, κειμένων και σημείων τοποθέτησηςΓραφιστικό σχεδιασμό επιγραφώνΚατασκευή και ποιοτικό έλεγχοΤοποθέτηση των επιγραφών


Ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία, η bratti Hotel Signage κατάφερε να δημιουργήσει πινακίδες οι οποίες είναι κομμάτι της ξενοδοχειακής εμπειρίας του καταλύματος, συνδέονται άμεσα με την ιστορία του κτιρίου και ταιριάζουν απόλυτα με την αρχιτεκτονική, το interior design και το concept του.


Όσον αφορά τα υλικά, χρησιμοποιήθηκαν πινακίδες από μπρούτζο με τα κείμενα διάτρητα κομμένα με laser cut. Αυτό έδωσε στις πινακίδες πλούσιες υφές και μια premium αίσθηση, η οποία συμβαδίζει με την υψηλών προδιαγραφών εμπειρία διαμονής που προσφέρει το κατάλυμα.


Αυτά ήταν τα βήματα που ακολούθησε η bratti Hotel Signage για την προδιαγραφή και υλοποίηση της σήμανσης του ON Residence, δίνοντας στο ξενοδοχείο μια διαφορετική πνοή και ταξιδεύοντας όποιον το επισκέπτεται στη δεκαετία του 50'.


Ολοκληρώνοντας…


Είναι σημαντικό να αναφέρουμε και το δίκτυο συνεργατών που πλαισίωσε το συγκεκριμένο έργο, έτσι ώστε αυτό να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Η εταιρεία bratti Hotel Signage συνεργάστηκε με τις εταιρείες Tor Hotel Group και Grivalia Hospitality, το δημιουργικό γραφείο Red Creative Θεσσαλονίκη, το οποίο ανέλαβε τον σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας του ξενοδοχείου και του εστιατορίου, το αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity Architects και το αρχιτεκτονικό γραφείο Δημήτρης Θωμόπουλος. Για να εξετάσετε ενδεχόμενη συνεργασία με την bratti Hotel Signage, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία σε αυτό το link ή καλώντας στο +30 210 9656500.

Comments


bottom of page